DDW komt iets te kort tegen koploper Swift uit Velden

DDW - Swift

Op zondag 19 januari 2014 stond de wedstrijd DDW-Swift op het programma in de topklasse dameskorfbal.

De ploeg uit Velden is deze competitie nog ongeslagen en verkeerd momenteel in topvorm. DDW uit Hooge Mierde verloor vorige week belangrijke punten, waardoor de dames extra gebrand waren om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken.

De wedstrijd ging vanaf minuut 1 fel van start waar DDW al direct de betere kansen kreeg maar niet verzilverde. Swift daarentegen had het vizier direct op scherp en kwam op een voorsprong van 0-2.

DDW kwam goed terug en door doelpunten van Sanne Luyten en Veerle Mariën werd het gelijk. Swift was echter goed op schot en door verre afstandsschoten kon de ploeg uit Velden uitlopen naar een voorsprong van 3-10. Tien minuten voor rust begon DDW ook beter te scoren en uiteindelijk werd er met een stand van 8-14 de rust in gegaan.

Na rust werd er vrijwel meteen om en om gescoord. DDW probeerde met fraaie doelpunten het gat te dichten, maar de bezoekers hielden het hoofd koel en scoorde vrijwel meteen weer tegen. Ondanks de voorsprong  van Swift bleef het een spannende en aantrekkelijke wedstrijd, waarbij beide ploegen bleven strijden tot de laatste minuut. De einduitslag was 19-24.

Met volgende week de derby tegen Rosolo op het programma gaat DDW, onder aanvoering van coach Niek van Kruijsdijk, deze topper vol vertrouwen tegemoet.