"Killer Sascha" voorkomt degradatie Rosolo

Sascha v Limpt

Killer Sascha v Limpt

Zondag 24 februari 2014 speelde Rosolo de degradatiewedstrijd (Zaalkorfbal) tegen Be Quick uit Nuland(1 wedstrijd pnt meer).

Verlies van Rosolo zou direct degradatie betekenen voor het team van trainer Teun Slot. Bij gelijkspel zou de uitslag van Altior(met gelijk aantal punten als Rosolo) - Swift bepalend zijn wie uit de topklasse zou degraderen (Altior zou deze wedstrijd moeten dan moeten winnen.

rosolo-be quick 10-10

Rosolo begon sterk aan de wedstrijd en kwam meteen op een 2-0 voorsprong. "We zaten in deze fase duidelijk in een flow" analyseerde Slot na afloop. Maar bij de stand van 6-1 stokte de reuselse doelpuntenmachine en kwam Be Quick terug tot een 6-5 wat tevens de ruststand was. Slot: "Er zaten veel zenuwen op en we vergaten de aanval georganiseerd op te zetten"

rosolo-be quick 10-10Na rust kon Be Quick snel de gelijkmaker maken 6-6. Toch bleef Rosolo steeds de voorsprong pakken maar toen ze met een minuut speeltijd op 9-10  achterstand kwamen werd "killer Sascha" (Sascha v Limpt) zoals trainer Slot na afloop haar noemt, in stelling gebracht en boem: het schot viel. 10-10.

rosolo-be quick 10-10Vrijwel direct floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd waarna het wachten was op de uitslag van Altior-Swift. Al snel bleek Swift met een punt of 5 voor te staan zodat degradatie geschrapt kon worden en het kleine feestje echt los ging toen bekend werd dat Altior - Swift 14-20 was geworden. Rosolo blijft in de Topklasse  en gaat over enkele weken de competitie op het veld vervolgen.