Laat Reusel Sport het kampioenschap door de vingers glippen?

reuselsport - hoogeloon 0-1 seizoen 2013/2014

Zondag 13 april 2014 speelde Reusel Sport zijn thuiswedstrijd tegen Hoogeloon. Met nog vier wedstrijden te gaan en drie punten voorsprong op de ranglijst (nr 2 Wilhelminaboys) is het zaak om er vol in te gaan. De uitslag zal u niet ontgaan zijn. Reusel verloor met 0-1. Wilhelminaboys neemt de koppositie over (beter doelsaldo) en de spelers van Reusel zijn zwaar teleurgesteld.

Verslag: website  Reusel Sport:

Met nog vier wedstrijden te gaan was de opdracht duidelijk voor de jongens van Reusel Sport / Faes Group: nog vier keer winnen. Vandaag op het programma: Hoogeloon, die de laatste weken uitstekend in vorm is en nog volop meedoet (helaas nog steeds na vandaag) voor de derde periode.

Reusel startte de eerste 5 à 10 minuten uitstekend. Hoogeloon werd teruggedrongen en Reusel deelde een aantal speldenprikken uit. Mark Faes zag zijn inzet geblokt worden, Rick Louwers kopte over en een aantal voorzetten en corners leidden niet tot succes. Geen idee wat er ineens veranderde, maar de gretigheid daalde na de openingsfase naar een minimum. Hoogeloon wist vrijwel elke tweede bal op te pikken en kreeg grip op het duel. Rick Dierckx schoot een vrije trap nog aardig in, maar de keeper tikte hem onder de lat vandaan. Echte kansen waren verder niet te noteren in de eerste helft, de ruststand laat zich dan ook raden: 0-0.

Na rust zou je een feller Reusel verwachten. Niks was minder waar en Hoogeloon nam nog meer de overhand. Bij de thuisploeg was zeer weinig beweging zonder bal te bespeuren, koppel dit aan onnauwkeurigheid in de passing en aannames en het aantal vloeiende aanvallen zijn op geen hand te tellen. De gasten wisten zich via de zijkanten telkens wel ruimte te verschaffen en kwamen steeds vaker gevaarlijk op de aanvallende helft. Uit een scrimmage voor het doel bij de eerste corner werd de bal nog hoogover geschoten. Een gewaarschuwd team telt voor twee zou je zeggen. Bij de volgende corner waren zelfs deze twee verdedigingen niet genoeg: Een kopduel voor de eerste paal werd simpel verloren en ongeveer vanaf de doellijn scoorde volgens mij Twan Goossens (ik moet eerlijk bekennen dat het ook zomaar een ander kon zijn geweest) de openingstreffer: 0-1.

Reusel leek een beetje wakker geschud, maar hun spel sukkelde nog een minuut of tien door tot er echt actie kwam. Pijnlijk moment in deze minuten was het uitvallen van Mark Faes met een op het oog erg zere enkel. Het laatste kwartier (inclusief blessuretijd) werd Heesters als extra spits naar voren geschoven en werd nog nadrukkelijker naar de hoge bal gegrepen. Ineens werden de duels wel gewonnen en werd Hoogeloon weer teruggedrongen. Een aantal voorzetten en schoten leidden helaas niet tot de gelijkmaker, waardoor de gasten met de overwinning aan de haal gingen.

Jammer van de tussenliggende 75 minuten, waarin te weinig strijd werd geleverd om aanspraak te maken op de punten. De gasten brachten dit wel de gehele wedstrijd op en namen de winst dan ook verdiend mee terug naar huis. Door het verlies van Reusel is Wilhelmina Boys (dat wel won) op gelijke hoogte gekomen, maar zolang het spel en met name de drive niet beter wordt, heeft het weinig zin naar andere teams te kijken. Meer stimulans dan een derby in en tegen Hooge Mierde in het heetst van een kampioensstrijd kun je in deze klasse niet krijgen en laat dat nu net op het programma staan voor volgende wedstrijd op tweede paasdag. Kortom, een ideaal affiche voor sportieve revanche.

Opstelling: Rick Bogaars, Jan Kokken (Ruud Janssen), Frans Heesters, Rick Louwers, Rick Dierckx, Tom Peters, Toon Vanderhoydonks, Mark Faes (Dennis Hendriks), Geert Janssen (Boy Janssen), Ralf Lavrijsen, Twan Lavrijsen.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.