SDO'39 sluit competitie af met winst en maakt zich op voor 75 jarig jubileum

SDO'39-Netersel 2-1 seizoen 2013/2014

Op zondag 11 mei speelde SDO'39 de laatste competitiewedstrijd tegen Netersel. SDO'39 won de wedstrijd met 2-1 en eindigd hiermee op de 7 e plaats in de eindrangschikking. Tijd om zich op te maken voor het 75 jarig jubileum wat op 28 mei 2014 van start gaat. (zie link programma)

Netersel speelde vooral in de eerste helft zeer matig en SDO had het betere van het spel. Toch was het Rob van Beek, die in de eerste minuut met een goed genomen vrije trap SDO-doelman Paul van Gompel meteen aan het werk zette. Frans Berger en Geert Coolen zagen enkele minuten later hun doelpogingen respectievelijk over en net naast gaan. In de 13e minuut twee kansen voor Netersel, echter de omhaal van Gijs van Hintum en het schot van Rob van Beek troffen geen doel. Kort voor rust leek Frans Berger te scoren, maar de bal werd net voor de lijn weggewerkt.

Na rust was het weer Van Beek, die tot tweemaal toe kansrijk was, maar zijn schoten gingen net voorlangs en in het zijnet. In de 53e minuut zet Niels Heesakkers SDO’39 op 1-0 en ruim een kwartier later was het een van de befaamde uittrappen van Paul van Gompel, die Netersel-doelman Wijnen niet goed inschatte en Frans Berger de 2-0 liet maken. In de 76e minuut maakte Rob van Beek toch de 2-1. Kort voor het eindsignaal nog bijna de gelijkmaker, maar Alex Spooren miste net. Door verlies van Riethoven bij Hoogeloon, handhaaft ook Netersel zich in de vierde klasse. SDO’39 had met deze 2-1 zege een mooi afsluiting van dit seizoen en kan zich nu gaan opmaken voor het 75-jarig jubileum.