Bijna "thuiswedstrijd voor Geert van der  Weijst in Ster ZLM toer in Bladel

Geert vd Weijst ZLM

Woensdag 18 juni 2014 ging in Bladel de Ster ZLM toer van start met een proloog van 7.2 km

Aan de start verschenen vele bekende renners zoals bv Johnny Hoogerland, Thomas Dekker, Marcel Kittel en Philippe Gilbert. Laatste genoemde won overigens de proloog in Bladel met een tijd van 8.37 min

foto het startpodium op de Markt in Bladel

Aan de start verscheen ook Reuselnaar Geert vd Weijst uitkomend voor het cyclingteam Jo Piels. Hij trof het niet want enkele tellen na zijn start werd de wedstrijd stilgelegd door een woningbrand aan het parcours (Margrietlaan). De herstart volgde een half uurtje later. Van der Weijst eindigde uiteindelijk op een 89 e plaats op 37 seconden van de winnaar.

Paul Martens

Foto Paul Martens

De wedstrijd werd nog een tweede keer stilgelegd toen een juist gestarte renner op een overstekende toeschouwer botste. Door deze twee onderbrekingen finishte de laatste renner veel later als gepland (16.45 uur) en ontstond er in en om de straten van Bladel een verkeerschaos door het aanbreken van de avondspits

Marcel Kittel

Marcel Kittel (zie foto), één van de favorieten voor de overwinning moest genoegen nemen met de vijfde plaats in de proloog.De Ster ZLM toer bestaat uit 5 etappes en de winnaar zal zondag bekend zijn na de laatste etappe van Gerwen naar Boxtel over 173 km.

Onderstaand een video impressie met o.a. beelden van Geert van der Weijst.