Hoofdrol voor scheidsrechter bij bekertreffen SDO'39-Woenselseboys

Dinsdag 2 september 2014 speelde SDO'39 uit Lage Mierde de laatste bekerwedstrijd in zijn poule thuis tegen Woenselse Boys. De wedstrijd werd gewonnen door Woenselse Boys met 1-4. Door deze uitslag gaat het team uit Eindhoven door naar de volgende ronde.

Al snel na aanvang van de wedstrijd bleek de scheidsrechter een hoofdrol te gaan spelen bij dit duel. De arbiter en de grensrechter van Woenselse Boys zaten duidelijk niet op één lijn over het begrip "Buitenspel". Tot twee keer toe negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van zijn assistent die op zijn beurt dat aan hem duidelijk maakte met het spreekwoord van de bekende kat en zijn viool.

Na een eerste waarschuwing van de man in het geel richting zijn assistent(zie foto) viel hij snel in herhaling waardoor al in de 25e minuut van de eerste helft de grensrechter mocht vertrekken en uiteindelijk een reservespeler van Woenselse Boys het vlaggetje overnam zodat de wedstrijd gewoon uitgespeeld kon worden.

Terwijl SDO'39 nog wel op voorsprong kwam in de 11e minuut waren de bezoekers toch de bovenliggende partij.

De scheidsrechter had, zoals ook al in de eerste helft bleek, ook duidelijk geen zin in discussie's over genomen beslissingen tijdens de wedstrijd.

Door reactie's van spelers van zowel binnen als buiten het veld en supporters richting scheidsrechter legde hij het spel halverwege de tweede helft stil en wilde de wedstrijd staken. Met de nodige overredingskracht van Woensel-zijde besloot de scheidsrechter toch nog te hervatten en kon de wedstrijd worden uitgespeeld.