SDO'39 pakt winst in eerste thuiswedstrijd tegen Waalre 3-0

SDO'39-Waalre 3-0 seizoen 2014/2015

Zondag 14 september 2014 heeft SDO'39 de eerste thuiswedstrijd in de nieuwe voetbalcompetitie met 3-0 gewonnen van Waalre.

SDO ging voortvarend van start en al in de tweede minuut van de wedstrijd kon de eerste treffer bijna genoteerd worden, toen uit een vrije trap van Martijn Hellegers de bal via de bovenkant van de lat over het doel van Waalre ging. Amper twee minuten later was het Simon Kruijssen, die op aangeven van Niels Heesakkers, de bal net overtikte. Het enige grote gevaar in het eerste bedrijf voor Waalre kwam in de 8e minuut op naam van aanvoerder Twan van de Looij, die uit een vrije trap de bal maar net langs het doel van Paul Van Gompel krulde. Een minuut later was daar de openingstreffer voor SDO. Uit een vrije trap van Martijn Hellegers kopte Geert Coolen de bal achter de kansloze doelman Jorit Huis in ’t Veld van Waalre, 1-0.

SDO'39 - Waalre 3-0 seizoen 2014/2015Na een kwartier spelen viel de 2-0 voor SDO’39, wanneer Niels Heesakkers met een perfecte pass Martijn Hellegers wist te bereiken, die de bal vervolgens onhoudbaar achter doelman Jorit Huis in ’t Veld in de touwen joeg. Helaas kwam de ploeg van Wim van Doleweerd in het verdere verloop van de eerste helft niet meer tot scoren, maar met name Thijs Spieringhs had aan de stand wel wat verandering kunnen aanbrengen. In de 19e minuut ging een schot van hem voorlangs en ook in de 45e minuut was hij betrokken bij een snelle uitbraak, maar ook deze keer leverde het geen doelpunt op. Voor rust trok scheidsrechter Van Weert voor zowel Frank Swanen van SDO als een speler van Waalre de gele kaart.

Na de rust was het spel van SDO’39 minder, maar bleef het zeker de betere ploeg, daar Waalre, ondanks een iets betere start in de tweede helft, nauwelijks tot een gevaarlijke doelkans kwam. De vele lange ballen van de ploeg van Roland Vlemmix waren vaak onbestemd en uiteindelijk een prooi voor de SDO-verdediging, die vandaaruit met snelle uitbraken de bal net zo snel weer terug op de helft van Waalre bracht. Kansen om de score al vroeg in de tweede helft op te voeren waren er voor Geert Coolen en Frans Berger, beide zagen hun kopbal geen doel treffen. In de 59e minuut was het weer Thijs Spieringhs, die, zoals wel vaker, steeds over rechts gevaarlijk snel opkwam, maar eenmaal in de zestien van Waalre net niet tot een schot kon komen en in de rebound vond Simon Kruijssen doelman Jorit Huis in’ t Veld op zijn pad. Pas in de 69e minuut was het weer raak voor de oranjezwarten. Het moest weer komen uit een vrije trap van Martijn Hellegers, waaruit Geert Coolen met een kopbal de 3-0 binnen werkte. Een kans van Danny Schellekens om voor Waalre nog iets aan de stand te doen, werd door doelman Paul van Gompel verijdeld. Een doelpunt in de 79e minuut van Frans Berger werd afgekeurd wegens buitenspel, iets waar wel heel grote vraagtekens bij gezet konden worden.

In de 84e minuut kreeg wederom een speler van Waalre een gele kaart, vanwege een elleboogstoot in het gezicht van SDO-invaller Timo Vugts, die de wedstrijd dan ook weer voortijdig moest verlaten.

Nadat in de 88e minuut Waalre een vrije trap was toegekend door de scheidsrechter, kreeg de aanvoerder van SDO Martijn Hellegers nog een makkelijk gegeven gele kaart wegens hinderen van een speler bij het nemen van die vrije trap. In de slotminuut moest Waalre-speler Joep Dellemijn met een ernstige knieblessure nog van het veld.