Ruime overwinning HMVV op vvRiethoven

HMVV-Riethoven 5-2 seizoen 2014/2015

De eerste twintig minuten voetbalde op zondag 5 oktober 2014 HMVV prima; er werd goed gecombineerd en dit leidde ook tot veel kansen. Het was Thomas Castelijns die na 10 minuten de score opende na een steekbal van co-aanvaller Ron Jansen, 1-0. Niet veel later was diezelfde Thomas Castelijns alert bij een corner, 2-0.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, maar na ruim een half uur wist Riethoven zowaar iets terug te doen. Aanvoerder Coen van Bree kreeg de bal na een corner prompt voor zijn voeten en aarzelde niet, 2-1. Tien minuten later was de stand alweer gelijk: een goede actie van Riethoven-aanvaller Jeroen Aarts werd afgerond door Van de Graaf, 2-2.

HMVV had de kans de wedstrijd al in de eerste helft in het slot te gooien, maar hierin faalde het. Onder andere Ron Jansen en Dirk Verstijnen verzuimden de thuisploeg in veilige haven te schieten, waardoor de ploegen gingen rusten met een gelijke stand.

Na rust

HMVV ging na de rust verder met het opportunistische spel van net voor de rust; veel ballen werden direct diep gestuurd. Het leverde geregeld gevaarlijke kansen op voor de gastheren. HMVV-keeper Joost de Koning behoedde tussendoor zijn ploeg voor een achterstand met een stijlvolle redding op een schot van Riethovenaar Coen van Bree. Hierna kreeg Riethoven nog een paar kansjes, maar was het Hooge Mierde dat op voorsprong kwam. Een schitterende steekpass van uitblinker Thomas van Bakel werd goed op waarde geschat door Thomas Castelijns, 3-2. Niet lang hierna kreeg Ron Jansen de marge te vergroten, maar hij stuitte op een prima keepende Smeulders. Scheidsrechter Van der Heijden had echter een overtreding binnen het strafschopgebied op de aanvaller gezien van Riethoven-verdediger Kox, die hij zwaar bestrafte met een rode kaart en een penalty voor de thuisploeg. Aanvoerder Pieter Michelbrink liet deze buitenkans niet onbenut, 4-2. In de blessuretijd kon Thomas Castelijns zijn vierde van de middag maken, na een mooie aanval via Ron Jansen en Dirk de Brouwer, 5-2. Voor alle foto's kijk in onderstaand (bestel) overzicht of klik hier

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.