Afscheid DDW trainer Niek v Kruijsdijk zonder kruisfinale plaats na verlies tegen Swift

DDW - Swift

foto (96 dpi): spelmoment DDW-Swift

Op zondag 10 mei 2015 speelde DDW in de topklasse tegen Swift uit Velden met als inzet kans behoud voor een plaats in de kruisfinale te bemachtigen en uiteindelijk als einddoel de NK finale

Een doel wat duidelijk te hoog gegrepen was voor het team van Niek van Kruijsdijk die volgend seizoen de overstap maakt naar het gepromoveerde Altior uit Heeswijk-Dinther. De eerste helft gingen de dames van DDW het veld in met als opdracht de snelheid uit het spel van Swift te halen. Een zware klus tegen dit gelouterde Swift. Bij rust keek DDW tegen een 5-9 ruststand aan.  In de tweede helft kreeg de thuisploeg meer kansen maar het vizier stond duidelijk niet op scherp. Na een tussenstand van 13-16 verloor het team uiteindelijk kansloos van Swift met 15-19.  Om nog in de race te blijven voor een plaats in de kruisfinale was winst noodzakelijk geweest.

DDW bezet nu de vijfde plaats in de eindrangschikking en speelt donderdag nog een inhaalwedstrijd tegen Klimroos en zondag de laatste wedstrijd in Reusel tegen Rosolo aanvang 15.00 uur.

Laatstgenoemde wedstrijd kent altijd een derbysfeer waardoor er naar verwachting veel strijd zal zijn om voor de statistieken hier punten te pakken. Voor trainer van Kruijsdijk was het de laatste thuiswedstrijd met zijn team waarvoor hij van voorzitter Wim vd Heijden een bedankje met een bos bloemen kreeg overhandigt.

Tjeerd Kooiman en Rob Jager zijn volgend seizoen de nieuwe technische staf van DDW. Zij werden tijdens de wedstrijd ook gespot.

foto (96 dpi): de nieuwe technische staf van DDW 1 Tjeerd Kooiman en Rob Jager (r)