Kempenglas winnaar Brabantse Kempentrofee 2015

Kempentrofee Wim van der Leegte

foto (96 dpi): Tommy Huijbregts ontving namens Kempenglas uit handen van Wim van der Leegte (l) de Brabantse Kempentrofee 2015

Na een nek-aan-nek race is Kempenglas donderdagavond 12 november 2015 uitgeroepen tot de winnaar van de Brabantse Kempentrofee 2015. Het initiatief wist maar liefst 38% van de stemmen binnen te halen. Wim van der Leegte, topman van de VDL-groep, reikte tijdens een feestelijke bijeenkomst van het Ondernemerscafé gemeente Bladel in Cultureel Centrum Den Herd de prijs uit.

De andere genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee 2015 waren ’t Bint, Wijkleerbedrijf Lokaal+ de Kempen, Kempenplus en Verkavelen voor Toekomst Reusel-de Mierden. 
Gastheer van deze avond was Burgemeester Swachten van de gemeente Bladel.

Met de uitreiking van de Kempentrofee wil het Streekplatform, hèt samenwerkingsverband in de Brabantse Kempen, projecten en initiatieven onder de aandacht brengen die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak of samenwerking. De prijs werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt.

Kempenglas
KempenGlas is een burgerinitiatief dat zich in zet voor het vergroten van de leefbaarheid en vitaliteit van een groot gebied in de Kempen. Dit doen ze door het aanleggen van betaalbaar glasvezelnetwerk, het beheren en het exploiteren ervan. Via een coöperatief model wordt in het buitengebied van Reusel-De Mierden, Bladel, Oirschot en Moergestel glasvezel aangelegd. Zonder dit initiatief zou het buitengebied niet met de tijd mee kunnen groeien. Voor economische, sociale en maatschappelijke ontwikkelingen is een snelle internetverbinding van groot belang.

Kempenglas

foto: het Kempenglas team

Motivatie
Voor de Brabantse Kempentrofee werden dit jaar een recordaantal van 25 deelnemers aangemeld. Een onafhankelijke jury koos uit deze deelnemers vijf genomineerden. Kempenglas wist zich te nomineren door haar coöperatieve gedachtegoed en de bereidheid tot samenwerking in de Kempen. Het doel van dit project is om met een coöperatief model een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Reusel-De Mierden, Bladel, Oirschot en Moergestel aan te leggen. Met dit burgerinitiatief zijn zij er nu al in geslaagd een gemiddelde deelname van 70% te realiseren. Glasvezel geeft een stevige impuls aan de leefbaarheid en vitaliteit en de economische potentie van het buitengebied.
Alle foto's in onderstaand (bestel) overzicht  of klik hier

Wim van der Leegte

foto: Wim van der Leegte (l) wordt door de spreker geinterviewd

 

 

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.