SDO'39 wint van BES

SDO'39-BES 3-1 (rust 1-0) 2016/2017

SDO'39 heeft zondag 2 oktober 2016 de thuiswedstrijd tegen BES met 3-1 gewonnen.

De eerste twintig minuten opende BES sterk en creëerde veel kansen, maar zowel Daan Bartels, Robin Smets als John van de Ven hadden het vizier niet op scherp. Het was SDO’39 aanvaller Thijs Spieringhs, die de thuisploeg aan de leiding bracht. In de 23e minuut scoorde hij uit een pass van Simon Kruijssen de 1-0. Drie minuten later wist Spierings bijna de 2-0 te scoren, maar in een een-op-een situatie schoot hij de bal tegen doelman Robert van der Palen aan. Ook Frans Berger kreeg een dergelijke kans, ook hij trof zijn meerdere in de BES-doelman. Kansen werden er aan beide zijde gecreëerd, maar troffen geen doel. In de 42e minuut wel een goal voor BES, maar werd afgekeurd wegens hands.

SDO'39-BES 3-1 (rust 1-0) 2016/2017SDO'39-BES 3-1 (rust 1-0) 2016/2017

In de tweede helft ontspon zich een aardige wedstrijd en was het Niels Heesakkers, die zich in de 52e minuut goed vrijspeelde en met een prima pass Thijs Spieringhs in staat stelde zijn tweede van de middag te scoren. 2-0. BES probeerde het nog wel, maar Daan Bartels, Robin Smets en Rick Schoofs wisten het net niet te vinden. Door onoplettendheid in de SDO-verdediging kon Maikel van der Honing in de 69e minuut wel de 2-1 op het bord laten noteren. Vier minuten later was de wedstrijd zo goed als beslist door een snelle uitbraak over links, waarbij Niels Heesakkers met de bal alleen op doelman van der Honing afging en hem wel wist te passeren. In de extra speeltijd nog een scoringskans voor Maikel van der Honing, maar zijn kopbal gaat over. Eindstand 3-1.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.