Hartje Zomer festijn met opening Dorpshart

     m beers      

de openingshandeling van het nieuwe Dorpshart

  copyright © foto Jan Wijten 

Op Zondag 19 juli 2009 werd tijdens het hartje zomerfestijn in Middelbeers het nieuwe Dorpshart gebouw geopend. In dit gebouw is ook het Streekhuis kempenland gevestigd die hieraan een fotowedstrijd hadden gekoppeld. De opening vond op spectaculaire wijze plaats doordat een oud dafje met 2 beveiligingsmensen het festival terrein op kwam rijden. Hieruit kwam een "oud dammetje"gestapt die oud burgemeester Smulders Belien speelde die van 1946 - 1966 een goed geziene burgemeester was in Middelbeers. 

m beers      

in het oude dafje het terrein op 

  copyright © foto Jan Wijten 

  m beers      

enthousiast begroet ze het publiek 

  copyright © foto Jan Wijten 

Ze speelde haar rol voortreffelijk en met een toverstafje opende ze tenslotte het prachtige Dorpshart gebouw

 m beers     

  copyright © foto Jan Wijten 

 m beers      

burgemeester Ruud Severijns (L) vraagt de mensen binnen te komen na de opening 

  copyright © foto Jan Wijten 

 m beers      

en wat is er lekkerder dan een zak chips 

  copyright © foto Jan Wijten 

mbt de fotowedstrijd zie onderstaand persbericht van het Streekhuis

Prijswinnaars Fotowedstrijd ‘Mijn Kempenland’ bekend!

  Zondag 19 juli zijn de prijswinnaars van Fotowedstrijd ‘Mijn Kempenland’ bekend gemaakt tijdens de opening van het nieuwe Streekhuis in Middelbeers. De foto’s brachten veranderingen op het platteland in beeld. Het resultaat is een gevarieerde inzending van mooie plattelandsfoto’s. De winnaars ontvingen een waardebon van een fotospeciaalzaak.

Winnaars

Er waren vier categorieën (recreatie & toerisme, landschap & cultuurhistorie, natuur & water en landbouw) waarvoor men foto’s in kon sturen. Per categorie zijn een eerste en een tweede prijs uitgereikt. De prijswinnende foto’s waren prachtige beelden van: een landschap met in de verte de Spoordonkse kerktoren (Jack van der Schoot uit Oirschot), een wolkenweerspiegeling in de Reusel (Frans van der Zanden uit Eindhoven), een mooi geschoten beeld van een boomkwekerij (H. van Loon uit Oirschot) en een foto van een meisje en koe Nelleke (familie Van de Schoot uit Oirschot).

Ook de foto’s voor de tweede prijs gaven Kempenland mooi weer: de Golfbaan bij Esbeek (G. Verspaandonk uit Hilvarenbeek), een kikker (H. van Loon uit Oirschot), verse groenten van het land (J. Wijten uit Reusel) en een boer aan het werk (Corine Ansems uit Vessem).

 m beers      

de eerste prijs winnaars met links Mw v Gorp (voorzitter Streekhuis)

  copyright © foto Jan Wijten 

Tentoonstelling

Nieuwsgierig naar het resultaat? De tentoonstelling met alle ingezonden foto’s is de komende tijd te bewonderen bij Streekhuis Kempenland (Doornboomstraat 30 te Middelbeers).

Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland

Fotowedstrijd ‘Mijn Kempenland’ maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel revitalisering genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in Streekhuis Kempenland. Streekhuis Kempenland werkt hard om dit allemaal goed en samen met andere partners voor elkaar te krijgen.  

   Rana v Ginneken speelt tijdens het Hartje Zomer Festijn het nummer Baby Get Hc

 

en wat denk je van dit enthousiaste kinderkoor