Esco Vloeren Westerhoven wint Bronzen Venster 2016

foto:(lage resolutie): Michel van Grootel(l)directeur van Esco Vloeren krijgt het Bronzen Venster overhandigd van Lambert van Erp, directeur van WVK groep (foto Jean Pierre Reijnen) 

Esco Vloeren is woensdag 23 november 2016 winnaar geworden van het Bronzen Venster, de tweejaarlijkse prijs van WVK-groep voor het bedrijf dat zich op bijzondere wijze inzet voor de positie van medewerkers met een arbeidsbeperking. In de beoordeling van de jury bleef het Westerhovense bedrijf drie andere genomineerde bedrijven nipt voor. Dat betrof de Stichting Verborgen Kunst uit Eersel, VGL Logistics uit Bladel en de Bladelse vestiging van het Eindhovense bedrijf Genexis.

Voor laatstgenoemde bedrijf was er wel een eervolle vermelding omdat het ‘een volledig productieproces realiseert met medewerkers met een beperking’. De prijzen werden uitgereikt door Lambert van Erp, directeur van WVK-groep, tijdens een symposium ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van WVK-groep.   

Juryvoorzitter Jan ten Doeschate liet weten dat de beoordeling geen makkelijke opgave was geweest: alle genomineerde bedrijven scoorden hoog als ze langs de lat van tien vooraf vastgestelde beoordelingscriteria werden gelegd, en de onderlinge verschillen waren minimaal. ‘Elk van de kandidaten biedt mensen met een beperking op eigen wijze en binnen de eigen mogelijkheden nieuwe kansen.’ Toch scoorde Esco Vloeren op een paar puntjes net ietsje beter.

Esco Vloeren maakt in de organisatie plaats vrij voor WVK-medewerkers omdat het bedrijf hecht aan een mix van medewerkers - als het gaat om leeftijd en opleidingsniveau, maar ook als het persoonlijke arbeidsvermogens betreft.

Stichting Verborgen Kunst brengt kunstwerken die in de vergetelheid zijn geraakt, opnieuw onder de aandacht bij bedrijven en instellingen en heeft  de uitvoering van dit werk in handen gelegd van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

VGL Logistics is een post- en pakketbezorger die plaats biedt aan zo’n tien WVK-gedetacheerden. Zij werken onder meer als pakketdienst-chauffeur en als postbezorger op de fiets. Per persoon wordt steeds bekeken welke werk iemand aankan.

Genexis brengt modems voor glasvezelcommunicatie op de markt. Het assembleren, testen en verzenden van deze producten heeft het Eindhovense bedrijf bij WVK-groep in Bladel ondergebracht, waar ruim dertig WVK’ers gedetacheerd zijn. Zo ervaren zij hoe het is bij ‘een andere baas’ te werken, terwijl hun beschermde werkomgeving gehandhaafd blijft.

Twee jaar geleden werd het Bronzen Venster gewonnen door VDL-VDS in Hapert. Eerdere winnaars waren Jumbo Luijksgestel en Vencomatic in Eersel.

 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.