IK PAS OF DRINK DOOR (persbericht)

 

foto :(lage resolutie) 

Ga jij de uitdaging mee aan?

De gemeente Reusel-De Mierden roept inwoners op om mee te doen aan de actie IkPas. 30 of 40 dagen geen alcohol drinken, fris de lente in, een maandje detoxen. IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet.

Bewust omgaan met alcohol
We zijn ons niet meer bewust van de gewoonte die we met zijn allen hebben opgebouwd om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Het gaat vrijwel zonder nadenken: tijdens het eten, voor het slapen gaan, bij de vrijdagmiddagborrel en voor de buis bij een voetbalwedstrijd.

En als je niet meedrinkt wordt dat ervaren als ongezellig. IkPas wil deze gewoonte doorbreken. En dat is met het oog op onze voorbeeldfunctie voor de jeugd belangrijk. Deelnemers die al eerder aan deze actie deelnamen, gaven aan dat ze niet alleen minder zijn gaan drinken, ze voelden zich tijdens de IkPas-maand ook fitter en sliepen beter. Daarnaast verliezen mensen soms gewicht en de conditie van de lever herstelt.

Start op 1 maart

De actie start op 1 maart (dus net na de carnaval) en loopt tot en met 30 maart (30 dagen) of 9 april (40 dagen). Schrijf je in op www.ikpas.nl.

Tijdelijk stoppen met drinken in je eentje is niet echt heel makkelijk, dus daag je collega’s en vrienden uit om mee te doen, of deel je ervaringen via de IkPas Facebookpagina. Want de gedachte achter IkPas is dat je het makkelijker volhoudt als we collectief een maand niet drinken. Het college van de gemeente Reusel-De Mierden doet mee. Jij ook?

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.