Commissievergadering herziening geldende bestemmingsplan kom Reusel

foto:(lage resolutie) Dhr Damen toont de situatie in Deventer waar oude stadsmuur is ge´┐Żntegreerd in nieuw plan

Dinsdag 7 maart 2017 werd het raadsvoorstel voor herziening van het geldende bestemmingsplan "kom Reusel) in de commissievergadering besproken. Reden is de herontwikkeling van de locatie Molenstraat 8, 8a en 8b in Reusel.

Kasteelstaete Vastgoed NV uit Bladel heeft plannen voor de bouw van 36 appartementen en 12 studios op deze locatie. Aangezien de prijzen onder de huurtoeslag grens vallen werden de plannen voor deze sociale woningbouw door de raad omarmt.

Wel waren er o.a. vragen over een eventueel parkeerprobleem buiten het plangebied. De gemeente gaf aan dat er 16 extra parkeerplaatsen zullen worden gerealiseerd, naast de 47 parkeerplaatsen aan de achterzijde van het plangebied en 9 aan de voorzijde.

De heer Damen (oud Reuselnaar en jongste Heemkundelid) spoorde de gemeente aan om snel een monumentenbeleid te gaan ontwikkelen.

Hij was er zich van bewust dat het redden van de oude molen in het betreffende plangebied weliswaar niet meer haalbaar zou zijn maar illustreerde met twee tekeningen hoe een vervallen stadsmuur in zijn huidige woonplaats Deventer toch in een nieuw plan werd geintegreerd en zo het historisch element behouden werd.

Hij hoopt dat de projectontwikkelaar hier nog iets mee kan.

Ook vanuit de raad werd aangegeven om in het nieuw te bouwen complex  de "molen" straat op enige wijze (bv gevelsteen) te laten terugkomen.

Het raadsvoorstel zal over 2 weken ter goedkeuring in de raadsvergadering op de agende komen.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.