SDO'39-vv Hulsel derby met 3 punten voor Hulsel

Zondag 19 maart 2017 stond de derby SDO'39 - Hulsel op het programma. Een derby waar op het scherpst van de snede(en soms erover heen) geknokt werd

Twee verslagen: 1e van SDO'39, 2e van vv Hulsel

Eindelijk winst voor Hulsel.

Na twee gelijke spelen op een rij kwam Hulsel vandaag eindelijk tot winst. In de uitwedstrijd tegen SDO’39 bleek een directe rode kaart voor Jaap Huijbregts het breekpunt in de wedstrijd te zijn.

Hulsel  begon ontzettend slap aan de wedstrijd en stond na tien minuten spelen met 2-0 achter. Eerst werd een voorzet van Dick Jansen binnen getikt door Michel Jansen en vijf minuten later was het Frank Swanen die na een corner kon afronden.  Na een klein half uur spelen was er een wilde tackle van Jaap Huijbregts op Tom Roest die bij zijn landing, al dan niet bewust, op het been van Huijbregts terecht kwam.

Die stond op en sloeg Roest tegen de vlakte. De scheidsrechter toonde hiervoor terecht de rode kaart en gaf Roest de gele kaart. Hulsel domineerde vanaf deze minuut de wedstrijd al had het geluk dat net voor rust een doelpunt van SDO’39 afgekeurd werd. Toen Hulsel via Tom Roest ook nog de aansluitingstreffer maakte wist SDO’39 dat het een zware tweede helft tegemoet ging.

Na een kwartier in de tweede helft kon Stef Roijmans Hulsel op gelijke hoogte brengen maar van dichtbij miste hij een grote mogelijkheid. Vijf minuten later viel deze wel. Doelman Bart Kuijken moest een schot van Tom Roest loslaten en Tom van der Heijden was er als de kippen bij om binnen te schieten; 2-2.

Aan de andere kant kwam Hulsel goed weg toen doelman Eric Corsten de bal losliet, Frans Berger leek te scoren maar wegens het aanvallen van de doelman werd ook deze goal afgekeurd. Net als de afgelopen weken werd aan Hulsel zijde de lange Bas Liebregts weer ingebracht om voorin voor flink wat dreiging te zorgen. Dit leverde tien minuten voor tijd de 2-3 voorsprong op.

Een voorzet van Stijn Jansen werd mooi terug gekopt door Stef Roijmans en Tom Roest scoorde bekeken in de verre hoek. Twee minuten later leek de wedstrijd beslist toen Tom Schellekens na een prachtige actie voorgaf op Roijmans die de 2-4 binnen tikte. Hulsel maakte het zichzelf nog onnodig lastig toen een vrije trap van Thijs Spierings tussen alles in iedereen door de goal in ging; 3-4. Verder kwam SDO’39 echter niet.

Eindelijk de drie punten in een wedstrijd waar het eens een keer mee zat voor Hulsel. Volgende week, thuis tegen de Raven zal de ploeg wel een stuk feller voor de dag moeten komen om niet weer op een vroegtijdige achterstand te komen.

Opstelling Hulsel: Eric Corsten, Ruud van der Heijden, Tom Schellekens, Twan Corsten, Rene van der Heijden, Stijn Jansen, Stein van Rooij (’70 Bas Liebregts), Tom van der Heijden (’78 Rene Roest), Ruud Maas, Stef Roijmans en Tom Roest.

Verslag SDO'39

Rood en Blauw nekken Oranje.

Hekkensluiter Hulsel wint weer van SDO’39.

SDO’39 opende sterk en terwijl Hulsel nog zoekende was, was het de 18 jarige debutant Michel Jansen, die uit een pass van Dick Jansen de 1-0 binnenschoot. Zes minuten later de 2-0, wanneer Frank Swanen uit een assist van Michel Jansen de bal in de touwen schoot.

Na een overtreding in de 28e minuut sloeg even de vlam in de pan en werd Jaap Huijbregts met rood, a.g.v. een slaande beweging de kleedkamer ingestuurd. Ook zijn opponent kreeg een kaart, maar die bleef bij geel.

Een derde treffer in de 42e minuut voor SDO’39 door Michel Jansen, maar deze werd door de scheidsrechter na overleg met de Hulsel-grensrechter afgekeurd wegens buitenspel. In de 44e minuut de aansluitingstreffer voor Hulsel. Een schot van Tom Roest ging ongelukkig via het been van Niels Heesakkers in het net, 2-1.

In de 66e minuut de 2-2, wanneer een schot van Tom Roest door de SDO-doelman niet goed werd gepakt en Tom van der Heyden dit met een goed schot afstrafte. Twee minuten later een prima aanval van SDO en een schot, dat niet klemvast werd gepakt door doelman Corsten, waardoor Frans Berger de 3-2 dacht te hebben gescoord, maar weer keurde de man in blauw het doelpunt af, nu wegens hinderen van de keeper.

In de 79e minuut was het Tom Roest, die de 2-3 scoorde uit een assist van Stef Roymans, die zelf in de 81e minuut zijn treffer uit een pass van Tom Schellekens mocht laten noteren op het scorebord.

In de extra tijd nog een treffer voor de oranjezwarten, wanneer uit een vrije trap Thijs Spieringhs de bal laag in de verre hoek binnenschoot, waarmee de eindstand op 3-4  kwam.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.