SDO'39 niet bij de les tegen de Raven

Op zondag 17 april 2017 speelde SDO'39 de thuiswedstrijd tegen de Raven en verloor met 1-4. De Raven behaalde hiermee de periodetitel. (verslag SDO'39)

In de 8e minuut valt de eerste treffer voor De Raven, wanneer een schot van Gijs Wuyts tussen de benen van SDO-doelman Bart Kuyken door in het net beland. 0-1. Een overtreding binnen de zestien door Martijn Dijkstra in de 23e minuut wordt bestraft met een penalty voor De Raven, Teun van Ekkendonk schiet de bal in de touwen. 0-2. In de 34e minuut een vrije trap voor SDO door Niels Heesakkers, maar de bal is een makkelijke prooi voor doelman Geert van Mierlo.

Een ogenschijnlijk makkelijk te pakken schuiver van Gijs Wuyts verdwijnt in het net en levert de 0-3 op. Een stift door Jasper Sint over de uitgegleden doelman Kuyken levert in de 40e minuut bijna een treffer op, maar de bal gaat over de lat.

Het eerste kwartier van de tweede helft lijkt er wat meer beleving bij SDO’39 te bespeuren en creëert het in de 49e minuut een kans op een treffer, maar de voorzet van Niels Heesakkers op Mike Gevers wordt door laatstgenoemde voorlangs gekopt.

In de 53e minuut is Niels Peeters voor De Raven tweemaal kansrijk, maar zijn schot en kopbal worden gestopt en kort daarop kansen voor Rob van Schijndel en Nick Jacobs, hun schoten gaan voorlangs.

Een afstandsschot van Martijn Dijkstra levert in de 67e minuut de enige treffer op voor SDO’39. Een minuut na de mierdse treffer speelt Gijs Wuyts de te laat uit zijn doel komende keeper makkelijk uit en zet hij zijn team op een 1-4 voorsprong.

SDO’39 is in de 72e minuut dicht bij een goal,  het schot van Niels Heesakkers gaat van dichtbij tegen de paal en Thijs Spieringhs ziet twee minuten later zijn vrije trap nog net tot hoekschop verwerkt worden. Voor De Raven hebben John van Herk en Gijs Wuyts een kans om te scoren, maar het blijft na 90 minuten bij 1-4. Door deze overwinning pakt De Raven de tweede periodetitel.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.