SDO pakt winst tegen Netersel

Zondag 30 april 2017 speelde SDO'39 de thuiswedstrijd tegen Netersel en won met 4-2. (verslag Peter Kokken SDO, fotografie Ivo Boerenkamp)

Het eerste half uur kregen beide teams enkele kansen, maar het net werd niet gevonden, pas in de 35e minuut de 1-0 voor SDO’39. Een ouderwetse hoekschop van Niels Heesakkers vloog hoog in de doelmond, waar Thijs Spieringhs hem netjes binnenkopte. 1-0. Twee minuten later een voorzet van Heesakkers, die ditmaal door de van een langdurige blessure teruggekeerde Geert Coolen werd binnen gekopt. 2-0. In de 44e minuut de 3-0, nadat aanvankelijk Geert Coolen bij een doelpoging doelman Wijnen de bal nog zag wegstompen, maar het was Johan Paridaans, die alert reageerde en de bal in de verre hoek binnenschoot. 3-0.

Na de pauze een sterker Netersel en een onzeker en slordiger SDO’39. In de 49e minuut had Gijs van Hintum de eerste Neterselse treffer kunnen scoren, maar de bal uit zijn vrije trap ging via de paal terug het veld in. In de 62e minuut een vrije trap voor Netersel. Het schot van John van de Bisen wordt gestopt door doelman Kuyken en in de rebound schiet Niek Janssen de bal ver naast. In de 69e minuut een omhaal van Rick Spooren, ook nu geen treffer. Wel een goal uit het niets, wanneer Luuk van de Sande de bal op zijn pantoffel neemt en onhoudbaar binnenschiet. In de 75e minuut de 4-1 door Niels Heesakkers voor SDO’39. Uit een pass van Thijs Spieringhs krijgt de SDO-aanvaller de bal, in eerste instantie weet doelman Wijnen de bal nog te stoppen, maar met een kopbal maakte Heesakkers zijn actie doeltreffend af. Alleen Netersel was hierna nog eenmaal trefzeker door een goal van John van de Bisen. Eindstand 4-2.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.