DDW 1 Nederlands Kampioen

foto (lage resolutie): de kampioenen

Op zondag 11 juni 2017 is DDW Nederlands kampioen geworden in Velden. In de finale speelde de Mierdse korfbalsters tegen Swift en wonnen met 14-16.

Maar het werd een thriller voor speelster, technische staf en het massale publiek(2 bussen).  DDW begon sterk aan de wedstrijd en de eerste helft liep het team uit van 1-6 tot een ruststand van 5-9. De tweede helft kwam Swift terug, langszij (12-12) en zelfs op 2 punten voorsprong 14-12. Tjeerd Kooiman wisselde de moe gestreden Leonie van Gestel voor Danique Spooren en DDW herpakte zich. De 14-14 viel en toen wist het team dat die gouden plak voor het grijpen lag. DDW won met 14-16 en vierde feest.