Initiatiefgroep Dorpsraad zoekt enthousiastelingen 

foto (lage resolutie):  

De initiatiefgroep Dorpsraad Reusel is op zoek naar mensen die willen helpen om een dorpsraad van de grond te krijgen in Reusel.

Naar wie zijn we op zoek?

Je kent Reusel goed en je weet wat er speelt in de gemeenschap. Misschien heb je een achtergrond in de sport, of ben je (agrarisch)
ondernemer. Misschien werk je in de zorg of ben je betrokken bij de jeugd. Het maakt niet uit. Wij zoeken betrokken mensen van verschillende achtergronden die denken in oplossingen.

Je hebt ook tijd om je in ieder geval de komende periode in te zetten
voor het dorp en de initiatiefgroep dorpsraad Reusel. Op de lange termijn wil je hopelijk betrokken blijven bij de, nog op te richten, dorpsraad.

Wie zijn wij?

Wij zijn betrokken en enthousiaste Reuselnaren die samen met de gemeente Reusel-De Mierden willen meedenken over de toekomst
van het dorp. Dat vinden we vooral belangrijk met het oog op de toekomst. Straks willen wij ook in een grotere
Kempengemeente onze stem luid en duidelijk kunnen laten horen!

Wat doet de initiatiefgroep?

De initiatiefgroep gaat in de komende periode onderzoeken hoe zij een dorpsraad in Reusel het beste vorm kunnen geven. Naast
deze oproep gaat de initiatiefgroep ook mensen persoonlijk benaderen.

Wat doet een dorpsraad?

Een dorpsraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over lopende projecten. Maar een dorpsraad houdt zich ook bezig met tal van andere projecten die de leefbaarheid van het dorp vergroten. Samen maken we Reusel nog mooier!

foto (archief 2016) wethouder Peter van de Noort

Peter van de Noort, wethouder Reusel-De Mierden:
“Als wethouder vind ik het belangrijk dat er dorpsraden zijn die voor de belangen van de kernen opkomen en die dicht bij de inwoners staan.

Ik ben zelf voorzitter geweest van de Dorpsraad Hooge Mierde. Daar heb ik gemerkt dat je met elkaar veel kan bereiken. Ik ben dan ook blij dat er mensen zijn opgestaan die in Reusel een dorpsraad willen oprichten en moedig dan ook iedereen aan om zich aan te melden!”

Interesse of wil je meer informatie opvragen?

Heb je interesse, stuur dan een mail aan d.vanveldhuizen@reuseldemierden.nl of bel op maandag t/m donderdag via telefoonnummer (0497) 650 085 rechtstreeks naar Dewi van Veldhuizen. Dewi verzamelt de aanmeldingen en zorgt dat de initiatiefgroep met u in contact kan komen.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.