Alcohol en Zorgmakelaar centraal tijdens informatiebijeenkomst KBO

Jeanne Rijkers(l)  en Monique Scholten

foto (lage resolutie): Jeanne Rijkers(l) en Monique Scholten

Op donderdag 21 september 2017 organiseerde KBO Reusel i.s.m. Stichting Steunfonds Gezondheidszorg Kempenland  en gemeente Reusel-De Mierden een voorlichtingsmiddag met twee onderwerpen: Mantelzorgmakelaar wat kan die voor u betekenen en alcohol en /of medicijngebruik in het verkeer. 

Voor het eerste onderwerp waren aanwezig Jeanne Rijkers en Monique Scholten van Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen.  In een presentatie werden de aanwezigen uitvoerig en duidelijk ge´nformeerd over de taken en mogelijkheden van een zorgmakelaar. Ook gaven zij aan dat er via de gemeente (WMO) vergoedingsmogelijkheden zijn 

Meike van Doorne

Na het kopje koffie was het de beurt aan Meike van Doorne(zie bovenstaande foto na afloop gemaakt) preventiewerker van Novadic Kentron. 

In een interactieve presentatie vertelde zij veel ins en outs over alcohol gebruik en daarbij het korte lijntje wat alcohol en medicijnen samen doen. 

Zo vertelde ze in haar presentatie bv ook dat er in 2015 4700 valincidenten plaats hebben gevonden in de groep 55+ ers tgv alcoholgebruik. 

Al met al een leerzame middag

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.