SDO'39 pakt in slotfase winst tegen DEES

foto (lage resolutie): Claudenberg vd Heijden haalt snoeihard uit en maakt het beslissende doelpunt 3-2

Zondag 1 oktober 2017 speelde SDO'39 uit Lage Mierde de thuiswedstrijd tegen DEES uit Wintelre. SDO won met 3-2 door een laatste doelpunt van Claudenberg van der Heijden in de slotfase. (bovenstaande foto)

In de 3e minuut leidde een perfecte voorzet van Mike Gevers de 1-0 voor SDO’39 in. De bal werd met een evenzo knappe kopbal van Frans Berger in de touwen gewerkt, 1-0.

tekst gaat verder onder de foto

In de 13edertiende minuut een snelle aanval over rechts, maar Martijn Hellegers, die een-op-een kwam met DEES-doelman Tom van Mol, wist zijn kans niet te verzilveren. Vier minuten later een schot van Claudenberg van der Heijden, maar dat belandde op de paal. Twee minuten later wel een doelpunt van Martijn Hellegers, dat werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de 32e minuut een kans voor DEES, maar het schot van Bart Diekers ging over. In de 36e minuut was het wel raak voor de bezoekers. Door ongelukkig balverlies viel simpel de 1-1 door een treffer van Mitchell Smits. Nog voor de rust wist het team van de nieuwe SDO-trainer Niels Gevers de voorsprong te heroveren, wanneer Geert Coolen uit een hoekschop de bal binnenkopte, 2-1.

Na de rust waren er kansen voor de thuisploeg o.a. voor Mike Gevers en Martijn Dijkstra, deze laatste zag zijn schot op de paal belanden en wist kort daarop na een aanval van de bezoekers de bal nog voor de lijn weg te werken.

Voor DEES stond het vizier van vooral Thomas Tholen niet op scherp, maar de ploeg van Trevor Pattenden rook de kans om te scoren en dat gebeurde in de 77e minuut, wanneer Sander van Ham in een eenvoudige scoringspositie kwam en de bal in het net schoot, 2-2. In de slotminuten van de wedstrijd zette SDO’39 nog eens een keer goed aan en het was Claudenberg van der Heijden, die met een snoeihard schot, op aangeven van Frank Swanen, de 3-2 op het scorebord liet zetten.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.