DDW verliest eerste kruisfinale tegen Be Quick

beeld lage resolutie): concentratie af te lezen bij Fieke Hermans

Op zondag 4 maart liep om 16:00 uur de zaal (Sporthuis Reusel) langzaam vol met supporters van zowel DDW als Be Quick. De eerste play-off wedstrijd stond op het programma.

Er heerste een gespannen sfeer bij beide teams. Na de overwinning van vorige week tegen Rosolo stapte DDW met een zelfverzekerd gevoel het veld op.  Ze werden al snel met de neus op de feiten gedrukt door een openingstreffer aan de kant van Be Quick, die als vierde eindigde in de reguliere competitie.

Be Quick liep al snel uit naar een stand van 3-1. DDW benutte de kansen die ze hadden gecreëerd en kwamen terug tot een stand van 3-3. Beide partijen kwamen niet snel tot scoren in de eerste helft. Schoten werden niet goed benut en er waren plaats fouten van de bal aan de kant van DDW. Be Quick wist hier gretig gebruik van te maken en wist een kleine voorsprong te behouden tot aan de rust, 5-6.

Na rust wist Be Quick de marge te vergroten naar 6-11. DDW kwam hierdoor niet goed in de wedstrijd, ze wisten dat ze zichzelf terug moesten vechten om de eerste play-off wedstrijd te winnen. Mede door het benutte van twee strafworpen van Leonie van Gestel wist DDW terug te komen tot een stand van 11-12.

In de slotfase van de wedstrijd ging het gelijk op.  Be Quick trok uiteindelijk aan het langste eind en wist de winst van de eerste play-off wedstrijd binnen te slepen. Volgende week, zondag 11 maart, wordt de tweede play-off wedstrijd gespeeld. Voor DDW is het van belang dat ze deze winnen om in de race te blijven voor de finale op zaterdag 17 maart te Eindhoven. De tweede play-off wedstrijd wordt om 14:30u gespeeld in sporthal De Geer te Geffen

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.