DDW komt te kort tegen Rosolo (verslag DDW)

beeld (lage resolutie): trainer Rob Jager moet het verlies even laten bezinken

Op zondag 17 maart 2019 speelde DDW de thuis korfbalwedstrijd tegen Rosolo. DDW verloor met 13-22

DDW had een pittige laatste competitiewedstrijd op de planning. Rosolo is namelijk altijd een geduchte tegenstander van DDW en daarnaast moest er gewonnen worden om nog kans te maken op de play-offs. Er lag dus veel druk op de schouders van de dames van DDW.

Na een goede trainingsweek begon DDW met goede moed aan de wedstrijd.

DDW opende de score en wist het eerste kwartier de wedstrijd goed te leiden. Zij liepen dan ook uit tot een stand van 5-2 in het voordeel van DDW. Rosolo werd wakker en wist door veel energie te leveren en kansen goed af te maken de score gelijk te trekken 5-5. Rosolo heerste over het laatste gedeelte van de eerste helft. DDW ging dan ook met een achterstand van 4 doelpunten de rust in (6-10).

Bij winst in de play-offs

In de rust kreeg DDW te horen dat Korfrakkers had gewonnen van Swift. Hierdoor had DDW ineens alles in eigen hand en zouden zij bij winst in de play-offs staan! Dit gaf nog eens extra motivatie en moed om de tweede helft te starten.

In de tweede helft kwam Rosolo echter sterker uit de rust dan DDW. Rosolo maakte de kansen wel af die zij creëerden en DDW niet. Zij liepen dan ook uit naar een stand van 7-16 met nog 15 minuten op de klok. DDW wist nog terug te komen tot 10-16, maar de wedstrijd was helaas al gespeeld. De einduitslag is 13-22 geworden in het voordeel van Rosolo.

DDW kijkt terug op een wisselend zaalseizoen, waarbij er veel pieken en dalen zijn geweest. Rosolo is in ieder geval de sterkere geweest in de competitie. Wij wensen hen dan ook veel succes met de play-offs en hopen dat zij de titel naar de Kempen kunnen slepen!

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.