foto met thema: 'de emotie Jaloezie' in de prijzen tijdens fotowedstrijd Sint Lucas college

beeld (lage resolutie):  Een kijkje achter de schermen (foto Igor Kant)

Afgelopen woensdag mocht ik een middag als model fungeren voor de fotowedstrijd voor studenten(2e en 3e jaars) van het Sint Lucas College in Eindhoven (richtig fotografie). In zes thema's (de emotie Macht met achtergrond kleur zwart, Agressie-rood, Jaloezie-paars, Positiviteit-groen, Kalmte-blauw en Verliefd-roze) gingen 32 leerlingen aan de slag. Voor elke categorie 'stond' een model klaar om invulling te geven aan de wensen van de student in zes volledig ingerichte studios.

Niet alledaags voor sommige studenten maar in het kader van #iedereendoetmee een belangrijke stap naar een inclusieve samenleving

Werkwijze Een kwartier voor aanvang van elke fotosessie werd het onderwerp aan 5 of 6 studenten voor elke sessie medegedeeld. Een half uur kregen ze tijd voor de sessie incl inrichten studio en nog een half uur voor het editen=foto bewerken.
De vijf leerlingen Eva, Mati, Floor, Jordi en Charlotte die in de studio "paars" te gast waren kregen de opdracht de emotie: Jaloezie bij het model(mij) vast te leggen.
De volledige regie lag in handen van de student. Dus ik werd ook aangestuurd hoe te zitten, kijken etc.


Beoordeling
Na afloop werden de zes emoties apart beoordeeld door een drie-koppige jury bestaande uit twee leraren fotografie en een externe fotograaf Thomas Abrahams (website www.beeldbaas.nl). De zes winnende foto's van elke categorie werden daarna weer langs elkaar gelegd. Het werd een nek aan nek race tussen de foto's Agressie en Jaloezie waarbij na stemming de foto emotie Agressie 2 stemmen kreeg en foto Jaloezie 1.
Natuurlijk gaat mijn felicitatie uit naar de winnaar van alle thema's tesamen Nick Ponsioen met Agressie maar ook naar de winnende foto van mijn emotie Jaloezie die Jordi fraai in beeld bracht gebruik makend van een tweede persoon.

Een bedankje is ook zeker op zijn plaats voor de leerlingen/organisatie en personeel Sint Lucas college om deze ervaring te kunnen meemaken

Onderstaand de vijf foto's in mijn categorie (Jaloezie)met de winnende foto in de categorie Jaloezie als laatste van Jordi Sievers en als slot de winnende foto over alle 6 de thema's Agressie van Nick Ponsioen


beeld (lage resolutie): foto Floor van de Ven

beeld (lage resolutie):  foto Eva Bessems

beeld (lage resolutie): foto Mati Janas

beeld (lage resolutie): foto Charlotte Celine van Rossum

beeld (lage resolutie):  Winnende foto categorie Jaloezie van Jordi Sievers en tevens de nummer 2 van alle categorien

beeld (lage resolutie):  Winnende foto alle categorien Agressie van Nick Ponsioen

 

 

(Een foto met rechtermuisknop opslaan is diefstal)

 
Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.