Coalitie programma Reusel  

 

Cees vd ven (foto Jan Wijten)

Cees vd Ven werd bestookt met vragen

  (copyright © 2002 foto Jan Wijten)

Op dinsdag 16 april werd tijdens een persconferentie in het Gemeentehuis van Reusel het coalitieprogramma en de beide wethouders aan de plaatselijke pers voorgesteld.

Na een korte inleiding van Cees vd Ven, fractievoorzitter van de Verontruste Burgers Reusel de Mierden over de gevormde coalitie van PVDA, VVD en Verontruste Burgers en de daarbij behorende fulltime wethoudersposten voor Jan Zandstra (PvdA) en Jan Dierckx (VVD) werd vd Ven  bestookt met vragen door de persvertegenwoordigers waarom de grootste partij Samenwerking niet zitting heeft in de huidige coalitie.  Cees vd Ven gaf daarover een duidelijke uiteenzetting waarna de pers uiteindelijke in beruste.

Hierna werden aan de wethouders Zandstra en Dierckx  vragen gesteld over diverse onderwerpen uit het coalitieprogramma zoals o.a Woningbouw, bezuinigingen en het kempische bedrijventerrein.  De antwoorden waren niet altijd bevredigend en duidelijk maar dat is natuurlijk ook het mooie van Politiek.

Jan Dierckx zal de ook de functie van Loco burgemeester gaan bekleden omdat die de meeste politiek ervaring heeft aldus vd Ven.  Met een krappe meerderheid  (8 zetels) zal de coalitie vanaf volgende week aan de slag gaan. het CDA en de Samenwerking moeten genoegen nemen met een plaats in de oppositie met 7 zetels.

Meer info vind je terug in het coalitieprogramma

  Zandstra vd Ven en Dierckx (foto Jan Wijten)

Cees vd Ven met links en recht Zandstra en Dierckx

  (copyright © 2002 foto Jan Wijten)